Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bolivia vaccineert 80.000 mensen in een week tijd

Datum : 09/05/2019
Land : Bolivia

Bolivia vaccineert 80.000 mensen in een week tijd

De Boliviaanse overheid heeft in een week tijd meer dan 80.000 Bolivianen in het departement Cochabamba van gratis vaccins voorzien tegen vijftien verschillende ziektes.

Cochabamba’s directeur zorg, Rodolfo Mena, kondigde afgelopen woensdag aan dat de ‘week van vaccinaties’, die plaatsvond van 22 tot 30 april, een succes was. Meer dan 80.000 mensen zijn gevaccineerd in de centrale regio van Bolivia.

Mena zei : “We hebben het verwachte doel bereikt… de preventie van meer dan vijftien ziektes, veel ervan dodelijk.” Hij legde verder uit dat mensen van alle leeftijden in aanmerking kwamen, maar dat het voornaamste doel was kinderen te vinden die nog niet waren ingeënt.

Het Boliviaanse gezondheidsstelsel werd opgezet onder president Evo Morales in maart 2019. Tegen het einde van de maand hadden al tienduizenden Bolivianen een gratis behandeling ontvangen.

Volgens de regering dankt Bolivia deze gezondheidszorg en andere sociale programma’s aan de nationalisatie van gas en andere strategische industrieën. Een recente studie van denktank CELAG berekende dat Bolivia zonder deze nationalisatie een bedrag van 74 miljard Amerikaanse dollar aan inkomsten zou hebben verloren.

Bron : Telesur
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug