Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bolivia verwerpt Cancún Overeenkomst

Datum : 11/12/2010

Bolivia verwerpt Cancún Overeenkomst

MEXICO - Bolivia is het niet eens met het eindresultaat van de klimaattop in Cancún. Volgens de Bolivianen is niet genoeg geluisterd naar alle partijen. Het hoofd van de Boliviaanse delegatie, Pablo Solón, verklaarde: "De Verenigde Staten hebben een grote invloed op de tekst gehad. Dit is in wezen de tekst die de VS in Kopenhagen hadden voorgesteld". De Cancún Overeenkomst is een formele bevestiging van de vrijblijvende afspraken die in Kopenhagen zijn gemaakt, en voegt daar een aantal nieuwe afspraken aan toe.
Omdat Bolivia het enige land met fundamentele bezwaren was, besloot de voorzittende Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken, Patricia Espinosa, dat er voldoende consensus is voor akkoord. Bolivia is het hier niet mee eens en stelt dat álle 192 deelnemende landen een akkoord moeten steunen. Het land stapt nu naar het Internationaal Strafhof in Den Haag om het resultaat van de klimaattop in Cancún aan te vechten.
(Wereldomroep/De Volkskrant)
 

Bookmark and Share


Terug