Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bolivia weigert terugkeer Amerikaanse drugsagenten

Datum : 06/03/2011
Land : Bolivia

Bolivia weigert terugkeer Amerikaanse drugsagenten

De Boliviaanse president Evo Morales heeft geweigerd drugsagenten uit de Verenigde Staten (VS) terug te laten keren naar Bolivia. In 2008 bande Morales alle drugsagenten uit de VS uit Bolivia, omdat zeat ze zijn tegenstanders zouden helpen.

Deze week vroeg de oppositie Morales om de drugsagenten weer toe te laten om Bolivia te helpen in de strijd tegen drugs. Aanleiding hiervoor was de arrestatie van een belangrijke functionaris van de Boliviaanse politie in Panama op verdenking van drugshandel. Deze arrestatie werd gedaan door de VS.
Morales weigert echter in te gaan op dit verzoek van de oppositie. Zijn reactie luidde: "De strijd tegen drugs is gedreven door geopolitieke belangen. Zij proberen de arrestatie van deze politieman te gebruiken tegen de Boliviaanse regering, terwijl het een persoonlijk geval is."

Bolivia is volgens het Drugs Rapport van de Verenigde Naties uit 2010 eenn van de grootste producenten van coca bladeren en cocaïne. Afgelopen donderdag werd in de VS een rapport gepubliceerd waarin dit land Bolivia beschuldigde van een ‘falend beleid’ op dit gebied.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug