Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bolivia wil kwaliteit eigen voedsel beter bewaken

Datum : 28/06/2011
Land : Bolivia

Bolivia wil kwaliteit eigen voedsel beter bewaken

De Boliviaanse president Evo Morales heeft een wet ondertekend die de voedselveiligheid
in zijn land moet garanderen. Hij wil de biodiversiteit en de kwaliteit van het voedsel in Bolivia bewaken en daarvoor moet het land zelfvoorzienender worden. Staatsbedrijven moeten zelf zaden en meststoffen gaan produceren, zodat Bolivia minder afhankelijk wordt van buitenlandse bedrijven.

Eerder dit jaar vonden er veel demonstraties plaats vanwege gebrek aan voedsel en de steeds wisselende voedselprijzen. De recente, wereldwijde stijging van de voedselprijzen dwong veel Bolivianen te stoppen met het produceren van de inheemse, eigen producten zoals quinoa ten gunste van geïmporteerde producten.

De regering gaat aan kleine boeren kredieten verstrekken, zodat de Bolivianen van de komende generaties in hun eigen voedsel kunnen voorzien. Morales sprak van een ‘voedselrevolutie’ die op het punt stond om uit te breken.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug