Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Bolivia wordt lid van Mercosur

Datum : 22/11/2012
Land : Bolivia

Bolivia wordt lid van Mercosur

De Boliviaanse president Evo Morales heeft bevestigd dat zijn land de officiële uitnodiging om volwaardig lid te worden van de Mercosur zal aannemen.

Morales herinnerde eraan dat de Mercosur, in tegenstelling tot de Andes Gemeenschap, geen vrijhandelsverdrag heeft met de Verenigde Staten. In een toespraak, die werd uitgezonden op de staatstelevisie, zei Morales akkoord te gaan met de uitnodiging die hij van het Zuid-Amerikaanse handelsblok had ontvangen. Naar verwachting wordt het lidmaatchap getekend op de top van Mercosur in december.

Tot nu toe is Bolivia geassocieerd lid van Mercosur. Het land treedt in de voetsporen van Venezuela dat dit jaar het vijfde volwaardige lid is geworden van Mercosur, waarvan Argentinië, Brazilië, Uruguay en Paraguay deel uitmaken. Dit laatste land, dat na de afzetting van ex- president Lugo tijdelijk als lid is geschorst, waarschuwde dat als Bolivia zonder de toestemming van Paraguay lid wordt, het lidmaatschap ongeldig is.  “Ze nemen de beslissing om Bolivia volwaardig lid te maken of ze nodigen het land hier minstens voor uit, zonder de goedkeuring van Paraguay. En dat is niet correct”, stelde kanselier José Félix Fernández Estigarribia.
 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug