Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Boliviaanse dorpelingen martelen dieven

Datum : 16/04/2014
Land : Bolivia

Boliviaanse dorpelingen martelen dieven

Volgens Boliviaanse autoriteiten hebben bewoners uit een dorp in Amazonia bijna twee mannen gedood met giftige mieren. De twee zouden drie motorfietsen hebben gestolen.

Dokter Roberto Paz vertelde journalisten in de stad Cochabamba dat een van de mannen nog op de intensive care lag, terwijl de tweede man dialyse nodig had wegens nierfalen. 

De giftige mieren, van de soort pseudomyrmex triplarinus, leven in symbiose met de boom triplaris. Hun gif heeft anti-ontstekingseigenschappen en wordt gebruikt als een traditioneel middel tegem artritis. 

Een zus van een van de mannen vertelde dat dorpelingen in Ayopaya de  twee mannen van 18 en 19 jaar bijna drie dagen hadden vastgehouden. Ze lieten hen pas vrij, nadat familieleden US$ 3700 hadden betaald als compensatie voor de gestolen motorfietsen. Anders zouden de twee gedood zijn.

Bron : The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug