Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Boliviaanse politie stopt ontsnapping gevangenis

Datum : 07/03/2018
Land : Bolivia

Boliviaanse politie stopt ontsnapping gevangenis

De Boliviaanse politie heeft 5 maart de ontsnapping van meerdere gevangenen weten te voorkomen na een gevangenisrel. Nadat een rel uitbrak in de Palmasola gevangenis in de oostelijke stad Santa Cruz probeerden zeven gevangenen te ontsnappen. Twee slaagden hierin, maar werden later door de politie opgepakt.

De politiecommandant van Santa Cruz, Alfonso Siles, zei dat de situatie onder controle was en dat er geen massale ontsnapping of schietpartij had plaatsgevonden. Wel zei hij dat er een gevangene gewond is geraakt door een shotgunkogel, maar dat nog onderzocht wordt hoe dit gebeurd is. Er worden zo’n 400 politieagenten ingezet om de omgeving te beveiligen terwijl de gevangenen geteld worden.

De rel brak uit nadat werd verboden dat kinderen van zes jaar en jonger bij hun vaders in de mannelijke sector van de gevangenis wonen. Het besluit werd genomen nadat een jong meisje herhaaldelijk werd verkracht door een van de gevangenen. Kinderen mogen nu alleen bij hun gevangen moeders wonen, of voor bezoek worden ontvangen in aparte ruimtes voor minderjarigen. Tot nu toe werden 34 kinderen uit de gevangenis gehaald, ondanks protesten van de ouders.

Bron : Latin American Herald Tribune, La Prensa
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug