Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Boliviaanse presidentsverkiezingen op 20 oktober

Datum : 20/03/2019
Land : Bolivia

Boliviaanse presidentsverkiezingen op 20 oktober

De voorzitter van de Hoge Kiesraad (TSE), Maria Eugenia Choque, meldde gisteren dat de algemene verkiezingen in Bolivia zullen worden gehouden op zondag 20 oktober. Daarmee is de onzekerheid weggenomen bij Bolivianen in het buitenland die vreesden dat de verkiezingen zouden samenvallen met de verkiezingen in Argentinië en Uruguay, die op de 27e van dezelfde maand worden gehouden.

De officiële oproep voor het verkiezingsproces wordt binnen een maand gepubliceerd. Er moet nog worden gekeken naar de planning van andere data zodat de politieke organisaties hieraan voldoen. “Op 27 oktober worden er ook verkiezingen in Argentinië en Uruguay gehouden en dit maakt de technische en logistieke organisatie lastig. Die moet rekening houden met kiesdistricten, stembureaus en veiligheidsagenten van het verkiezingsproces in die landen", aldus de TSE.

De voorzitter van de TSE heeft ook laten weten dat de voorverkiezingen zijn geëvalueerd, waarbij dit proces als een "leerproces" werd beschouwd, zodat sommige fouten niet opnieuw worden gemaakt. Ze beloofde dat de verkiezingen in volledige transparantie en op correcte wijze worden voorbereid en uitgevoerd. “We zijn ervan overtuigd dat het succes van de verkiezingen ligt in de participatie van de bevolking, niet alleen op nationaal niveau, maar ook in de landen waar we consulaten hebben.”

Bron : El Deber
Bookmark and Share


Terug