Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Boliviaanse priester gevangen voor vliegtuigkaping

Datum : 20/05/2011
Land : Mexico

Boliviaanse priester gevangen voor vliegtuigkaping

In Mexico is een Boliviaanse geestelijke veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor het kapen van een vliegtuig. Jose Flores Pereira vertelde de bemanning dat hij op een missie van god was en dat hij een bom bij zich had. De missie zou bedoeld zijn om Mexico te waarschuwen voor een dreigende aardbeving.

Flores Pereira was een protestantse priester, woonachtig in Mexico. Hij is voormalig drugsverslaafde en heeft in het verleden bewapende overvallen gepleegd. Bij de landing in Mexico City nam hij het vliegtuig over, na een vlucht vanaf de plaats Cancún. Hij eiste onder andere dat hij president Calderón te spreken zou krijgen. Naar eigen zeggen probeerde hij Mexico te behoeden voor een groot gevaar, namelijk een aardbeving in 2012.

Na bestorming van Mexicaanse commando’s gaf Flores Pereira zich over en werden de honderd personen aan boord bevrijd. Het conflict op het vliegveld werd live uitgezonden op de Mexicaanse televisie.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug