Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Boliviaanse regering pleit voor verder uitstel van verkiezingen

Datum : 18/06/2020
Land : Bolivia

Boliviaanse regering pleit voor verder uitstel van verkiezingen

De huidige Boliviaanse regering, geleid door interim-president Jeanine Añez, heeft voorgesteld de landelijke verkiezingen met één tot twee maanden uit te stellen. Volgens de regering is dit nodig om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

“De verkiezingen voor een maand of twee uitstellen schaadt niemand”, zei Añez tijdens een persconferentie. De beslissing werd naar buiten gebracht terwijl Añez de voorzitter van de senaat, Eva Copa, heeft gevraagd naar een studie die zou bewijzen dat het op 6 september veilig is verkiezingen te houden.

De afzetting van ex-president Evo Morales leidde tot de annulering van de verkiezingen die waren gepland voor 20 oktober 2019. De verwachting was dat de verkiezingen op 3 mei 2020 zouden worden gehouden.

Die zijn echter opnieuw uitgesteld, dit keer onder het voorwendsel van het coronavirus. Vervolgens zijn de Boliviaanse politieke partijen tot de overeenkomst gekomen dat de verkiezingen op 6 september worden gehouden. In plaats van dit te accepteren, heeft Añez nog geen verkiezingsdatum afgekondigd.

Volgens lokale media verwijt de huidige regering het de mensen dat ze op straat doodgaan en niet naar ziekenhuizen gaan. Specialisten en gezondheidswerkers spreken de opvatting van de regering tegen. “Mensen gaan dood omdat het ziekenhuizenstelsel is ingestort wegens een gebrek aan input van veiligheidsmaatregelen”, stelt Adrian Avila, voorzitter van de Boliviaanse Gemeenschap van Kritische Medicatie en Intensieve Gezondheidzorg(WFICC).

Bron : Telesur
Bookmark and Share


Terug