Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bolsonaro benoemt nieuw hoofd van FUNAI

Datum : 03/02/2020
Land : Brazilië

Bolsonaro benoemt nieuw hoofd van FUNAI

De regering van de Braziliaanse president Bolsonaro heeft een evangelische missionaris, Ricardo Lopes Dias (foto), voorgesteld als hoofd van de afdeling ongecontacteerde Indianen van het Agentschap voor inheemse zaken. Dias werkt al vele jaren samen met de New Tribes Mission (NTM), nu bekend als Ethnos360.

Sarah Shenker van Survival International zei : "Een evangelische missionaris belast met de afdeling ongecontacteerde Indianen van FUNAI is als een vos de leiding geven over het kippenhok. Het is een openlijke daad van agressie, een verklaring dat ze met geweld contact willen opnemen met deze stammen, wat hen zal vernietigen. Samen met het recente plan van president Bolsonaro om inheemse reservaten open te stellen voor mijnbouw en uitbuiting, is dit een genocidaal plan voor de totale vernietiging van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen op aarde waarvan het voortbestaan nu op het spel staat. We zullen ons er uit alle macht tegen verzetten, samen met onze inheemse vrienden in Brazilië.”

De NTM is berucht over de hele wereld voor zijn inspanningen om contact te leggen met ongecontacteerde stammen en deze te evangeliseren. Het is een van de meest fundamentalistische zendingsorganisaties, waarvan de achtervolgingen in Paraguay in de jaren zeventig en tachtig tot verschillende doden hebben geleid.

Bron : Survival International, Folha do Sao Paulo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug