Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bolsonaro schaft belasting over zonne-energie af

Datum : 06/01/2020
Land : Brazilië

Bolsonaro schaft belasting over zonne-energie af

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zei op maandag 6 januari dat er geen belasting zal worden geheven op zonne-energie.

ANEEL, de regulerende instantie van de elektriciteitssector, wil een taks heffen op huishoudens die tot vijf megawatt elektriciteit via zonne-energie opwekken. Volgens deze instantie is dat omdat er een evenwicht moet zijn in de kosten van consumenten die afnemen van het lichtnet en diegenen die hun eigen energie opwekken.

Brazilië is na China de grootste producent van waterkracht. Op het moment wordt nog steeds meer dan 60 procent van de nationale stroomvoorziening opgewekt door waterkrachtcentrales. De Braziliaanse regering is echter van plan meer elektriciteit op te wekken uit andere hernieuwbare energiebronnen, met name uit zonne-energie.

De regering verwacht dat hernieuwbare energiebronnen met ongeveer 3 procent per jaar zullen groeien en in 2027 meer dan een kwart van de binnenlandse energiemix zullen beslaan.

 

Bron : PV magazine, Industry Global News 24
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug