Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Bonaire Jazz Festival in juli

Datum : 18/03/2012
Land : Bonaire

Bonaire Jazz Festival in juli

Het Bonaire Heineken Jazz Festival 2012 op het strand van Plaza Resort Bonaire vindt dit jaar een maand later plaats dan gebruikelijk. De organisatie van het festival wil een groter publiek bereiken en heeft daarom een aantal aanpassingen gedaan.

Het festival duurt nu drie dagen en de term jazz wordt breder geïnterpreteerd om meer mensen te trekken. Het Bonaire Heineken Jazz Festival wordt jaarlijk georganiseerd door de Bonaire Jazz Foundation.

Het festival vindt plaats op 27, 28 en 29 juli. De opening op vrijdagavond staat in het teken van Jazz & Poetry in Fort Oranje. Voor het hoofdprogramma op zaterdagavond, bij Plaza Resort, staan drie grote optredens op stapel. De openingsact is nog niet bekend. Wel zullen die avond Monty Alexander & The Harlem Kingston Express uit Jamaica optreden en de Dominicaanse bachata zanger Yoskar Sarante. Op zondag wordt een gratis concert gegeven door de half Nederlandse, half Zimbabwaanse zangeres Rina Mushonga.

De organisatie hoopt met deze line-up zowel de Bonairianen, Nederlanders als latinos op het eiland aan te spreken.

Bron : RNW Caribiana
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug