Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Boot met 170 toeristen aan boord zinkt in Colombia

Datum : 29/06/2017
Land : Colombia

Boot met 170 toeristen aan boord zinkt in Colombia

In Colombia zijn minstens 9 mensen omgekomen en 28 mensen vermist op een toeristische boot in het Guatape reservoir, zo'n 80 kilometer van Medellin. De boot zonk tijdens een tour, er waren zo'n 170 mensen aan boord. 99 van hen werden direct gered, later haalden reddingswerkers nog eens veertig mensen uit de boot. 

De boot is niet op een andere boot opgevaren, maar zo'n waarschijnlijk door een technisch mankement. Aanvankelijk verliep de redding chaotisch, waardoor het lastig was een definitief aantal slachtoffers vast te stellen. Er wordt nog altijd gezocht naar de 28 vermisten. De gezonken boot had ruimte voor zo'n 200 passagiers, dus het ongeluk is niet veroorzaakt door teveel mensen aan boord.

Het reservoir van Guatepe is een populaire toeristische bestemming in Colombia, waar veel mensen een boottocht maken over het emeraldgroene water. Er zijn verschillende bedrijven die zulke trips verzorgen, waarbij veel ook een restaurantservice aanbieden. Deze week was het extra druk omdat maandag een nationale feestdag is in Colombia.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug