Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bordelen gesloten in Riobamba

Datum : 07/07/2017
Land : Ecuador

Bordelen gesloten in Riobamba

Twee ‘tolerantiecentra’ (bordelen) in de wijk Caminos al Sol zijn vorige week gesloten door de autoriteiten in Riobamba, hoofdstad van de Ecuadoraanse provincie Chimborazo. Als redenen werden onder meer aangevoerd dat de papieren van een van de sekswerkers niet in orde waren en dat er sprake was van sanitaire problemen.

Volgens Gloria Vásconez, politiecommissaris van Riobamba, zijn er routinecontroles uitgevoerd op verschillende plekken in de gemeenschap in samenwerking met onder meer de gezondheidsinspectie en de brandweer. Vásconez legde in de krant La Prensa uit dat een van de meisjes die in een van de bordelen  werkte niet beschikte over het benodigde gezondheidspasje. Bovendien bestonden er risico’s voor de volksgezondheid door de aanwezigheid van ongedierte.

Het andere tolerantiecentrum werd gesloten omdat daar geen schone lakensets gebruikt werden, en evenmin werd de verplichte voorraad voorbehoedmiddelen gevonden. “Daarom zijn deze lokalen gesloten totdat de beheerders ervan hun administratie op orde hebben overeenkomstig de hiervoor geldende normen, om goede diensten aan de cliënten te kunnen geven”, aldus de commissaris.

Ze voegde eraan toe dat er in de wijk ook op andere gebieden sprake is van intensieve handhaving, bijvoorbeeld rond openbare dronkenschap. Ter plaatse is een gemeenteverordening van kracht die het nuttigen van alcoholische dranken op de openbare weg verbiedt. “Personen die betrapt worden krijgen een boete”, onderstreepte Vásconez. 

Bron : la prensa, ecuador
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug