Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Bosbranden op Paaseiland

Datum : 23/09/2014
Land : Chili

Bosbranden op Paaseiland

Een totaal van zes bosbranden heeft afgelopen weekend een oppervlakte van 185 hectare grasland op Paaseiland aangetast. Het blussen van de brand werd voltooid dankzij de samenwerking van verschillende instanties zoals de lokale brandweer, de Conaf (de Chileense instelling voor natuur bescherming), de politie, de mariniers en de ONEMI (Nationale Noodsituatiedienst van Chili). De oorzaak van de brand is onbekend en wordt onderzocht door de autoriteiten.

De zes incidenten werden op zondag 21 september gemeld. De branden zijn nog op dezelfde dag gedoofd dankzij de bestaande coördinatie van hulpdiensten op het eiland. Alle zes bosbranden zijn in het Rapa Nui National Park ontstaan en twee branden waren dicht bij archeologische gebieden. Gelukkig hebben de bovengenoemde instellingen de branden onder controle gehouden met behulp van water en brandwegen.

Dit jaar zijn er in Chili 31 branden ontstaan die zo’n 497 hectare grasland hebben aangetast. Volgens Conaf directeur Aarón Cavieres is het noodzakelijk om preventieve acties door te voeren om inwoners bewust te maken van het feit dat branden meestal voorkomen kunnen worden. De gehele gemeenschap moet een actieve rol hebben in de preventie van bosbranden, aldus Cavieres. 

Bron : Bio Bio
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug