Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Bouterse roept regionale leiders op tot innemen van gemeenschappelijk standpunt

Datum : 01/05/2012

Bouterse roept regionale leiders op tot innemen van gemeenschappelijk standpunt

President Bouterse hoopt dat de regionale leiders tijdens de aanstaande Globale Managementtop in Brazilië tot een gemeenschappelijk standpunt kunnen komen over belangrijke onderwerpen omtrent het milieu. Het gaat dan om milieu, technologie en duurzaam, sociaal en maatschappelijk beleid. ‘’ Het is belangrijk dat de top na twintig jaar weer in Zuid-Amerika wordt gehouden. Het is een gelegenheid bij uitstek om spijkers met koppen te slaan. Het Caribisch gebied en Zuid-Amerika moeten op dezelfde golflengte zitten’’, zegt het Surinaamse parlement.

Bouterse is momenteel voorzitter van de Caricom en moedigt daarom ook de regionale leiders aan om naar de top te komen en zich in te zetten om tot een gemeenschappelijk standpunt te komen. Volgens Bouterse heeft de regio veel te bieden. De landen bezitten veel kostbare natuur. Dit is van belang voor de Carbon Taxes, een van financiële vergoeding voor natuurbehoud. De Globale Managementtop wordt op 2 mei gehouden in Rio de Janiero.

Bron : De Waterkant
Bookmark and Share


Terug