Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Bouw grootste telescoop in Chili van start

Datum : 30/05/2017
Land : Chili

 Bouw grootste telescoop in Chili van start

De Chileense president Michelle Bachelet heeft het startsein gegeven voor de bouw van ’s werelds grootste telescoop in het Paranal Observatorium in de noordelijke regio Antofagasta. 

“Hier in de Atacama woestijn, een van de droogste plaatsen op aarde, bouwen we meer dan een telescoop, we zijn getuige van een van de grootste voorbeelden van wat wetenschap en technologie kunnen bereiken”, aldus Bachelet. 

De European Extremely Large Telescope (E-ELT) wordt samen met het European Southern Observatory (ESO) gebouwd, de belangrijkste intergouvermentele astronomische organisatie van Europa.  “Antofagasta kan een van de wetnschappelijke centra worden van Latijns Amerika”, zei Bachelet. 

De E-ELT staat op een hoogte van 3.046 meter op de top van de Cerro Armazones. Ze heeft een spiegel van 39 meter omtrek, die het mogelijk maakt dat wetenschappers uitdagingen kunnen aangaan zoals de ontdekking van planeten zoals de aarde en de observatie van de eerste sterren om onze oorsprong te onderzoeken. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug