Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Bouw onafhankelijkheidstoren Mexico vertraagd en te duur

Datum : 22/07/2011
Land : Mexico

Bouw onafhankelijkheidstoren Mexico vertraagd en te duur

Overheidsfunctionarissen in Mexico hebben aangegeven dat het monument dat gebouwd wordt ter ere van de tweehonderd jaar onafhankelijkheid van het land nog meer vertraagd is en daarnaast duurder wordt dan het budget toestaat.

Het ‘Spoor van licht’, zoals het monument heet, zal waarschijnlijk in december van dit jaar afkomen, en was bedoeld als een symbool van inspiratie tijdens de vieringen van de onafhankelijkheid, vorig jaar. Het meeste materiaal dat gebruikt wordt voor de bouw moet geïmporteerd worden uit onder andere Brazilië en Italië. Volgens één functionaris is meer dan zestig procent van de constructie geïmporteerd. De meer dan honderd meter hoge, van glas en doorzichtige steen gebouwde toren moet de skyline van Mexico Stad ingrijpend veranderen. De bedoeling is dat het monument een symbool van hoop vormt voor de Mexicaanse bevolking, in onder andere de huidige tijden van extreem drugsgerelateerd geweld.

Afgezien van het feit dat de toren de viering vorig jaar van de tweehonderd jaar onafhankelijkheid dus al miste, blijkt nu ook dat het monument circa twee maal zo duur is als gedacht. Deze ontwikkelingen hebben het monument al spottende bijnamen opgeleverd als het ‘Monument van de Mexicaanse afhankelijkheid’ en het ‘Monument van de schaamte’. De minister van onderwijs, Alones Lujambio, die sinds kort de leiding heeft over het project benadrukte dat de extra kosten niet zijn veroorzaakt door corruptie. Het project bleek duurder, omdat de toren diepere fundamenten nodig bleek te hebben dan eerder aangenomen, aldus Lujambio.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug