Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Bouwvakkers uit Guyana nodig in Suriname

Datum : 16/08/2011
Land : Suriname

Bouwvakkers uit Guyana nodig in Suriname

Marcel Meyer van de belangenorganisaties voor de bouwsector, BSC, is van mening dat Suriname buitenlandse arbeiders nodig heeft. Deze arbeiders zijn nodig vanwege de groei in de mijnsector en de plannen voor sociale woningbouw. Hiervoor zijn gespecialiseerde arbeiders nodig. 

In de jaren zeventig kende Suriname ook een grote toestroom van buitenlandse arbeiders. Toen kwamen ongeveer vijfendertig duizend Guyanezen naar Suriname om in de bouw te werken. Ook toen werden grote bouwprojecten opgestart en lokaal waren er hiervoor niet genoeg arbeiders beschikbaar. Guyana heeft sinds de jaren zestig extra aandacht geschonken aan het opleiden van arbeiders voor de bouw. Dit is iets wat Suriname ook zou moeten doen. Dan kan bij grote bouwprojecten gebruik gemaakt worden van eigen arbeiders in plaats van arbeiders uit het buurland te halen.

Bron : Waterkant
Bookmark and Share


Terug