Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Boze Rousseff reageert op kritiek Ronaldo

Datum : 26/05/2014
Land : Brazilië

Boze Rousseff reageert op kritiek Ronaldo

De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft boos gereageerd op kritiek van voormalig voetbalster Ronaldo. In een interview met Reuters klaagde Ronaldo dat de infrastructuurprojecten die Brazilië uitvoert voor het aankomende WK ernstig is vertraagd, verkleind of simpelweg niet uitgevoerd zijn. Ook bekritiseerde hij dat sommige stadions twee weken voor aanvang van het evenement nog altijd niet klaar zijn. 

Zonder Ronaldo expliciet te noemen, reageerde Rousseff: "Ik ben er zeker van dat Brazilië de 'cup der cups' gaat organiseren. Ik ben trots op wat we bereikt hebben. We hebben geen reden om ons te schamen en hoeven zeker geen minderwaardigheidscomplex te hebben." Ronaldo zei in het interview dat hij zich schaamde: "Het is jammer, maar ik schaam me. Dit is mijn land en ik hou van Brazilië. Dit is niet het beeld dat we internationaal zouden moeten verspreiden.''

Eerder reageerde ook minister van Sport Aldo Rebelo op de kritiek van Ronaldo. Hij noemde het een ''schot in eigen doel'' omdat Ronaldo zelf actief betrokken is geweest bij de voorbereidingen op het WK. Hij is lid van het Lokale Organisatie Committee en dus verbonden aan zowel voetbalbond FIFA als aan de Braziliaanse overheid. 

De reactie van Rousseff en Rebelo komt in een tijd waarin de huidige regering internationaal zijn reputatie hoog probeert te houden na alle problemen rond de organisatie van het WK. Ook binnen Brazilië is dit belangrijk, aangezien het land in oktober 2014 presidentsverkiezingen houdt. Rousseff hoopt hierbij herkozen te worden. 

Ondanks zijn kritiek gaf Ronaldo wel toe dat sommige steden baat zouden hebben bij de infrastructuurprojecten rond het WK: ''Ik heb steden gezien met verschillende constructieprojecten. Wie weet hoeveel van dit soort projecten er zonder het WK zouden worden gedaan in minder grote steden zoals Cuiaba?" 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug