Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

BP zou in juli weer naar olie kunnen boren in Mexicaanse golf

Datum : 04/04/2011
Land : Mexico

BP zou in juli weer naar olie kunnen boren in Mexicaanse golf

Volgens de Sunday Times heeft oliegigant BP toestemming gekregen van de Verenigde Staten (VS) om vanaf juli 2011 permanent haar werkzaamheden in de golf van Mexico te hervatten. Vorig jaar veroorzaakte een explosie op een platform van BP een milieuramp in het gebied. Door de ramp kwamen elf mensen om het leven en stroomde er vervolgens meer van vier miljoen vaten olie de golf in.

BP zou de toestemming hebben gekregen na verzekerd te hebben zich te houden aan veiligheidsregels die nog strenger zouden zijn dan die opgelegd na de ramp. Het bedrijf hoopt deze zomer haar werkzaamheden in de golf volledig te hervatten, zo meldt Associated Press.

In maart had de Zweedse CEO van BP, Carl-Henric Svanberg, al aangegeven dat de enorme catastrofe van vorig jaar geen reden was om te stoppen met het boren naar olie in diepe wateren. Op dit moment onthoudt BP zich van commentaar.

Bron : La Jornada
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug