Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brand eist levens in Chili

Datum : 06/01/2012
Land : Chili

Brand eist levens in Chili

Ten minste zes brandweermannen zijn omgekomen tijdens pogingen om Chileense bosbranden te blussen, zo hebben de autoriteiten medegedeeld.

Twee anderen liepen zware brandwonden op tijdens het blussen van de branden in het Araucaniagebied. De afgelopen week hebben bosbranden het land geteisterd, en een enorme ravage aangericht. Volgens president Sebastian Piñera zijnten minste een aantal van de branden opzettelijk aangestoken. Daarom is er een anti-terroristenwet in het leven geroepen om de schuldigen te kunnen vervolgen. Wie verantwoordelijk zijn voor de branden, heeft de president in het midden gelaten.

De laatste jaren zijn er in Araucania protesterende indiaanse Mapuche-activisten actief, die stellen dat het land van hun voorouders is overgenomen door buitenlandse bedrijven. Via de anti-terroristische wetgeving zijn een aantal van hen vervolgd.  De activisten zelf geven echter houtbedrijven de schuld van de branden.

De bosbranden - de ergste in jaren- zijn aangewakkerd door sterke winden, hoge temperaturen en buitengewone droogte.

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug