Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Brand in natuurreservaat Buenos Aires

Datum : 01/08/2013
Land : Argentinië

Brand in natuurreservaat Buenos Aires

Woensdagavond ontstak een brand in het voornaamste natuurreservaat van Buenos Aires, op slechts kleine afstand van het politieke en financiële centrum van de hoofdstad van Argentinië.

Het hoofd van het Milieuagentschap van Buenos Aires, Javier Corcuera, gaf aan dat de oorzaak van de vuurzee nog onbekend is. Mogelijk ligt de oorzaak in droog plantaardig materiaal dat zich de afgelopen weken heeft opgehoopt, maar opzet wordt niet uitgesloten.

De brand verwoestte, volgens berichten in lokale media, een deel van het reservaat ter grootte van een gebied van 150 bij 50 meter. Tot dusver zijn er geen gewonden gemeld.

Het natuurreservaat omvat 350 hectare en heeft moerassen, vijvers, grasland, struikgewas en bos, herbergt diverse diersoorten en grenst aan de Río de la Plata.  Het reservaat wordt beschouwd als de long van de hoofdstad en is overdag open voor publiek.

 

Bron : BBC Mundo, EFE
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug