Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Brand verwoest traditionele markt in Managua, Nicaragua

Datum : 15/05/2017
Land : Nicaragua

Brand verwoest traditionele markt in Managua, Nicaragua

In het centrum van Managua, de hoofdstad van Nicaragua, heeft een brand een groot deel van een traditionele markt verwoest. Meer dan zestig kraampjes zijn volledig verbrand in een vuurzee die zondagochtend rond 6 uur begon. Winkeleigenaren en medewerkers snelden daarop naar de markt om hun bezittingen te redden en de verliezen te minimaliseren. 

Brandweerlieden zijn vier uur bezig geweest om de brand te blussen. Het was moeilijk om bij het centrale gedeelte van de markt te komen, zo zegt het overheidsorgaan verantwoordelijk voor rampenpreventie. Veel brandkranen waren geblokkeerd door winkels een kraampjes die door de jaren heen op illegale wijze gebouwd zijn. De markt breidde de laatste jaren uit zonder officiële planning, zo berichtten lokale media.

Per dag bezoeken zo'n 100.000 mensen de centrale markt in Managua. Zo'n tweehonderd kramen op de markt werden uit voorzorg geëvacueerd. Veel winkeleigenaren hielpen de brandweer met blussen. Er zijn geen doden of gewonden gevallen, aldus de autoriteiten. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug