Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Braziliaans supermodel wijst WK-uitnodiging af

Datum : 24/06/2014
Land : Brazilië

Braziliaans supermodel wijst WK-uitnodiging af

Het Braziliaanse supermodel Gisele Bündchen is gevraagd om de WK-beker uit te reiken aan het winnende team op 13 juli, maar zij heeft de uitnodiging van FIFA afgewezen. De Braziliaanse media beweren dat Gisele haar imago niet wil verbinden aan een evenement dat bekritiseerd is door de publieke opinie.

De voormalige Victoria’s Angel was uitgenodigd om president Dilma Rousseff te vervangen om de beker uit te reiken. Maar gezien de vijandelijke sfeer die het evenement omringt, wil het model niets te maken hebben met de controversie rondom het Maracanã-stadion. Rousseff en Bündchen willen de mensenmassa in Brazilië ontwijken, die de straten zijn opgegaan vanwege de extravagante uitgaven en corruptie rond de bouw van stadions en andere faciliteiten voor het WK. De publieke diensten zijn volgens hen juist voor verbetering vatbaar.

Wat een mooi sportevenement voor veel Brazilianen zou moeten zijn, is een kans geworden om te protesteren en om de situatie voor de ogen van de wereld om te draaien in een sterke politieke boodschap. Maar Bündchen heeft genoeg werk: zij vervangt Kate Moss als het nieuwe gezicht en woordvoerder voor het luxueuze schoenenmerk Stuart Weitzman.

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug