Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Braziliaans vleesbedrijf JBS klaagt Greenpeace aan

Datum : 07/06/2012
Land : Brazilië

Braziliaans vleesbedrijf JBS klaagt Greenpeace aan

Het Braziliaanse bedrijf JBS, het grootste vleesverwerkende bedrijf ter wereld, zei woensdag dat het milieuorganisatie Greenpeace zal vervolgen voor wat het noemde valse beweringen die tot verliezen en imagoschade van het bedrijf kunnen leiden.

In een deze week verschenen rapport beschuldigt Greenpeace het bedrijf van het breken van een akkoord dat JBS en andere Braziliaanse vleesverpakkers in 2009 hadden ondertekend waarin ze beloofden geen vee te kopen dat op ontboste weilanden is opgegroeid. Greenpeace zegt dat JBS vee had opgekocht dat in inheemse reservaten en andere gebieden waarvoor beperkingen gelden is opgegroeid. JBS beschrijft de beschuldigingen als vals en zei Greenpeace aan te klagen wegens materiële- en imagoschade.

Het rapport maakt deel uit van een poging van Greenpeace en andere milieuactivisten de rol van levensmiddelenproducenten in de vernietiging van het Amazoneregenwoud te benadrukken. Het onderzoek ligt in de aanloop naar de Rio+20, een top van de Verenigde Naties over duurzame ontwikkeling dat georganiseerd wordt door Brazilië. Hoewel Brazilië het afgelopen decennium grote vooruitgang heeft geboekt in het vertragen van de ontbossing, blijven veehouders nog steeds een van de belangrijkste daders achter de voortdurende kaalslag. 

Bron : MercoPress
Bookmark and Share


Terug