Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Braziliaanse aandelen stijgen

Datum : 11/01/2018
Land : Brazilië

Braziliaanse aandelen stijgen

Braziliaanse aandelen stegen deze week steeds hoger door optimisme over de fiscale vooruitzichten van de natie en een sterke instroom van internationale investeringen. De aandelenindex Bovespa liet gedurende zeven dagen een stijging zien. De stijging komt ook doordat beleggers  gokken op een marktvriendelijke winnaar van de presidentsverkiezingen van dit jaar, die de bezuinigingen van president Michel Temer zal voortzetten.

Voormalig president Lula da Silva, die tegen het beleid van Temer is, gaat aan kop in de peilingen, maar hij kan worden uitgesloten van deelname aan de verkiezingen wanneer hij door een hogere rechtbank op 24 januari wordt veroordeeld voor coruuptie.

Tekenen dat een economisch herstel aan kracht wint, hebben ook de vraag naar Braziliaanse aandelen gesteund. “De instroom van buitenlandse investeerders blijft substantieel en de pijplijn ziet er goed uit", schreven analisten van de firma Magliano in een rapport.

Handelaren in opkomende markten hebben de Amerikaanse economische indicatoren en opmerkingen van beleidsmakers op de voet gevolgd voor hints over het tempo van renteverhogingen in de Verenigde Staten.  Hogere koersen in de VS kunnen de vraag naar opkomende markten, die hogere opbrengsten bieden, temperen.

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug