Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Braziliaanse activist en zijn vrouw misbruikt en gedood

Datum : 25/05/2011
Land : Brazilië

Braziliaanse activist en zijn vrouw misbruikt en gedood

In het Braziliaanse Amazonegebied zijn een prominente activist die streed voor behoud van het bos in de Amazone en zijn vrouw vermoord. De politie bevestigde dat Joao Claudio Ribeiro da Silva en Maria do Espirito Santo in de staat Para, vlakbij de stad Maraba, zijn misbruikt en vermoord.

De moord werd bekend vlak voordat de Braziliaanse regering bekendmaakte dat zij de regelgeving omtrent ontbossing wil verruimen. De nieuwe wetgeving maakt het mogelijk om meer bos de kappen dan voorheen. Eerst moest 80 procent van het land in het Amazonegebied bebost blijven en 20 procent in andere gebieden in Brazilië. Ook wordt amnestie verleend aan boeren die onrechtmatig bos hebben gekapt.

Voorstanders van de wetswijziging zeggen dat de aanpassingen goed zijn voor de economische ontwikkeling omdat er meer land beschikbaar komt voor landbouw. Tegenstanders zien de nieuwe wetgeving als een ramp, omdat het risico op ontbossing, erosie en vermindering van watertoevoer vergroot wordt.

Bron : NOS/BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug