Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Braziliaanse biologen onderzoeken dood van pinguïns

Datum : 14/07/2012
Land : Brazilië

Braziliaanse biologen onderzoeken dood van pinguïns

Braziliaanse biologen doen onderzoek naar de dood van ruim 500 pinguïns, die zijn aangetroffen op de stranden van de provincie Rio Grande do Sul. Op sommige vogels wordt autopsie gepleegd om de oorzaak van de sterfte te achterhalen.
Onderzoekers zeggen dat de pinguïns goed gevoed leken te zijn en geen verwondingen hadden of olie op hun lijf. Soortgelijke incidenten in het verleden werden toegeschreven aan verschuivende oceaanstromingen en koudere temperaturen.

Maghellaan pinguïns trekken iedere jaar tijdens het winterseizoen van Patagonië naar het zuiden van Brazilië. Vorige week werden tientallen jonge pinguïns gered van het strand in Rio de Janeiro, dat ver buiten hun normale gebied ligt.
Strandgangers genoten van de vogels, maar wetenschappers zeiden dat hun gezondheid te lijden had van de tropische wateren. Het agentschap van milieu is van plan de pinguïns terug te brengen naar het zuiden.
 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug