Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Braziliaanse bondscoach heeft al WK-selectie

Datum : 17/02/2018
Land : Brazilië

Braziliaanse bondscoach heeft al WK-selectie

De Braziliaanse bondscoach Tite heeft gisteren al vijftien spelers bekendgemaakt die deel uitmaken van de selectie voor het WK van komende zomer in Rusland. "De spelers die zeker zijn van het WK, zijn degenen die basisspeler zijn bij hun club en die in het nationale elftal goed hebben gespeeld", zegt Tite tegen het Braziliaanse UOL Esporte. Middenvelder Renato Augusto van het Chinese Beijing Guoan is van de vijftien geselecteerden de enige die niet bij een Europese topclub speelt.

Verder zijn doelman Alisson, verdedigers Daniel Alves, Marcelo, Marquinhos, Miranda en Thiago Silva, middenvelders Casemiro, Fernandinho, Paulinho en Willian en aanvallers Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Gabriel Jesus en Neymar zeker van hun plek. De 56-jarige Tite, die de 'Seleçao' sinds de zomer van 2016 onder zijn hoede heeft, maakt op een later moment de rest van zijn WK-selectie bekend.

Brazilië is op het mondiale eindtoernooi met Zwitserland, Costa Rica en Servië ingedeeld in groep E. Op zondag 17 juni zijn de Zwitsers om 20.00 uur de eerste tegenstander. De Brazilianen azen in Rusland op hun zesde wereldtitel. Eerder werden de 'Goddelijke Kanaries' wereldkampioen in 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002.

Tijdens het vorige WK, dat in eigen land plaatsvond, moest Brazilië genoegen nemen met de vierde plek. In de strijd om plaats drie was het Nederlands elftal toen met 3-0 te sterk door treffers van Robin van Persie, Daley Blind en Georginio Wijnaldum.

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug