Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse Congresleden noemen zich Lula

Datum : 12/04/2018
Land : Brazilië

Braziliaanse Congresleden noemen zich Lula

Ruim zestig leden van het Brazilaanse Congres die lid zijn van de oppositionele Arbeiderspartij (PT) hebben formeel hun naam veranderd. Ze hebben de naam ‘Lula’ aan hun eigen naam toegevoegd.

De naamswijzigign is een eerbetoon aan voormalig president Luiz Inácio Lula da Silva, die sinds afgelopen zaterdag in de gevangens zit. De actie werd geleid door het hoofd van de PT, Gleisi Hoffmann (foto). Ze heet voortaan Gleisi Lula Hoffmann in officiële documenten van het Congres en op het elektronische stembord.

De leider van de PT in het Huis van Afgevaardigden, Paulo Pimenta, volgde haar voorbeeld en heet nu  Paulo Lula Pimenta. Andere leden volgden hun voorbeeld, net zoals sommige leden van rechtse partijen in het parlement. Zij voegen de naam van rechter Sérgio Moro – die  Lula veroordeelde – toe aan hun eigen naam.

Ex-president Lula is veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens corruptie. Lula zegt dat de aanklachten tegen hem een politieke reden hebben. Hij voert de peilingen aan voor de presidentsverkiezingen later dit jaar.

Bron : Mercoipress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug