Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

'Braziliaanse economie in recessie'

Datum : 16/02/2014
Land : Brazilië

'Braziliaanse economie in recessie'

De Braziliaanse economie is in de laatste drie maanden van vorig jaar voor het tweede achtereenvolgende kwartaal gekrompen. Daarmee zou er nu sprake zijn van een recessie in een van de belangrijkste opkomende economieën, zo meldde de Britse krant Financial Times vrijdag op basis van cijfers van de Braziliaanse centrale bank.

Volgens voorlopige cijfers van de bank kromp de Braziliaanse economie vorig kwartaal met 0,2 procent, na een achteruitgang met dezelfde marge in het derde kwartaal. De economische groei wordt onder meer geremd door de hoge rente die de centrale bank hanteert in een poging de inflatie in Brazilië in te dammen.

Economen verwachten dat de groei in het begin van dit jaar wel is aangetrokken. De economische problemen in buurland Argentinië kunnen echter ook hun weerslag hebben op Brazilië, dat verder last kan houden van een gebrek aan regen. Daardoor kunnen waterkrachtcentrales minder energie opwekken.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelde vorige maand dat de Braziliaanse economie dit jaar net als in 2013 met 2,3 procent groeit.

Bron : Financial Times, ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug