Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Braziliaanse economie vertoont tekenen van zwakte

Datum : 15/11/2012
Land : Brazilië

Braziliaanse economie vertoont tekenen van zwakte

De Braziliaanse economie is in september met 0,52 procent gekrompen ten opzichte van augustus. Volgens de Centrale Bank is dit de grootste maanddaling in bijna een jaar.

De IBC-Br index van economische activiteit van de Centrale Bank, gezien als een betrouwbare voorspeller van schommelingen in het bruto binnenlands product (bbp), viel voor het eerst sinds maart van 143,34 punten naar 142,59. De IBC-Br cijfers van september betwisten de prognose van de regering dat het bbp dit jaar met twee procent zal groeien, ondanks een groei van slechts 0,6 procent in het eerste kwartaal.

Zelfs met de zwakke prestaties in september is de IBC-Br met 1,15 procent toegenomen in het derde kwartaal in vergelijking met de voorgaande drie maanden. De index was ook 1,2 procent hoger dan het niveau van de eerste negen maanden van 2011. Door de Centrale Bank gepolste economen voorspellen dat de Braziliaanse economie met 1,54 procent zal groeien in 2012 en met vier procent het jaar erop.

De economische reus van Latijns Amerika werd getroffen door een scherpe, maar relatief korte afname in de nasleep van de wereldwijde financiële crisis in 2008,  maar kaatste terug met een groei van 7,5 procent in 2010. Vorig jaar tekende de Braziliaanse economie voor een groei van slechts 2,7 procent.
 

Bron : EFE / Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug