Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse ex-president Lula voor het gerecht

Datum : 11/05/2017
Land : Brazilië

Braziliaanse ex-president Lula voor het gerecht

De voormalige Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva is aangekomen bij het gerechtshof in de stad Curitiba om getuigenis af te leggen voor de hoogste anti-corruptie rechter.

Lula wordt geconftonteerd met de eerste van vijf aanklachten tegen hem die te maken hebben met het corruptieschandaal rond staatsoliebedrijf Petrobras, waar meer dan honderd olitici bij betrokken zijn. De ex-president wordt ervan beschuldigd steekpenningen te hebben aangenomen van een bouwbedrijf in de vorm van een strandappartement. Lula ontkent iets fout te hebben gedaan.

Uren voor zijn aankomst arriveerden duizenden aanhangers van Lula in de stad, waar ze een paarkilometer van het gerechstgebouw een kamp hebben opgeslagen. Als Lula wordt veroordeeld kan hij een gevangenisstraf krijgen. Als dat niet gebeurt, dan zou hij de favoriet zijn bij de komende presidentsverkiezingen volgend jaar. Lula zegt dat het proces politiek gemotiveerd is. 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug