Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse gedeputeerde doet confronterende uitspraken

Datum : 02/04/2011
Land : Brazilië

Jair Bolsonaro, Braziliaans gedeputeerde, heeft in een televisie-interview openlijk zijn bewondering uitgesproken voor de militaire dictatuur in Brazilië (1964-1985). De 56-jarige Bolsonado was uitgenodigd als gast in het programa O povo quer saber (Het volk wil graag weten), waar toevallige passanten een vraag mogen stellen aan de studiogast.

De eerste vraag luidde: “Wie zijn uw politieke voorbeelden?” Bolsonaro twijfelde geen seconde: “De militaire bewindhebbers die hun land dienden zonder zich te verrijken.” En passant fileerde hij de huidige politieke elite. Het volk wilde tevens weten hoe Bolsonado dacht over homoseksualiteit. Hij antwoordde: “Ik hoef daar niet over na te denken, want mijn kinderen hebben een goede opvoeding gekregen.” Een ander informeerde naar een eventuele aafrobraziliaanse schoondochter. Bolsonaro: “Ik wil het niet hebben over promiscuïteit. Mijn kinderen hebben een goede opvoeding gekregen en zijn nooit in aanraking gekomen met de trieste wereld, waarin u leeft”.

Dit laatste antwoord was een steek naar de vrouwelijke vragensteller, Preta Gil, die bisexueel is en wiens familie in verband wordt gebracht met drugsgebruik. Preta Gil beraadt zich over welke stappen te ondernemen tegen een raadslid dat ze “homofoob, racistisch en weerzinwekkend” noemt. Bolsonaro besloot wat olie op het vuur te gooien door achteraf te verklaren dat in principe iedere vrouw acceptabel is als schoondochter, “behalve die Preta Gil”.

Bron : El Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug