Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse indianenstam bedreigd door drugsdealers

Datum : 09/08/2011
Land : Brazilië

Braziliaanse indianenstam bedreigd door drugsdealers

De Braziliaanse regering heeft gemeld dat de bewakers van een indiaanse stam in de staat Acre bedreigd zijn door drugsdealers. Deze Braziliaanse stam heeft nauwelijks contact met de buitenwereld en werd drie jaar geleden voor het eerst, vanuit de lucht, gefotografeerd. Er waren vijf bewakers geïnstalleerd rondom het gebied waar de indianen leven. Carlos Lisboa Travassos, een van de bewakers, vertelde de lokale media in een e-mail dat ze van drie kanten door bewapende mannen werden ingesloten en geen kant meer op konden. 

Het Departement voor Indiaanse Zaken denkt dat de mannen uit Peru kwamen en het gebied waar de indianen wonen wilden gebruiken om drugs Brazilië binnen te smokkelen. De bewakingsposten, die dicht bij de Peruaanse grens liggen, zijn door de regering opgezet om de Panoan indianen te beschermen, nadat ze in 2008 ontdekt waren door de buitenwereld.

Naast de mogelijkheid van drugssmokkel, zou het ook kunnen dat de mannen het gebied wilden vrijmaken voor de productie van coca. Antropoloog Terri Aquino, een van de bewakers, zei dat ze geen hulp hadden gekregen van de politie of het leger, maar dat wel indianen, behorend tot twee andere stammen, hen te hulp waren geschoten. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug