Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Braziliaanse legende Pele 'beschaamd' om het huis te verlaten

Datum : 11/02/2020
Land : Brazilië

Braziliaanse legende Pele 'beschaamd' om het huis te verlaten

De legendarische Braziliaanse voetballer Pele (79)  is terughoudend om zijn huis te verlaten, omdat hij niet zonder hulp kan lopen, heeft zijn zoon gezegd. De drievoudige Wereldbekerwinnaar, algemeen beschouwd als de grootste speler aller tijden, werd vorig jaar met een urineweginfectie naar het ziekenhuis gebracht.

Pele heeft al enige tijd problemen met zijn heup en heeft nu een frame nodig om te lopen. Al vaker verscheen hij in het openbaar in een rolstoel. "Hij is erg tam, teruggetrokken", vertelde zijn zoon Edinho aan TV Globo.

Pele scoorde een wereldrecord totaal van 1.281 doelpunten in 1.363 wedstrijden tijdens zijn 21-jarige carrière, waaronder 77 doelpunten in 91 wedstrijden voor Brazilië.

Zijn gezondheid is de laatste jaren een punt van zorg geweest. In 2015 heeft hij een prostaatoperatie ondergaan, nadat hij voor de tweede keer in zes maanden in het ziekenhuis werd opgenomen.

"Stel je voor, hij is de koning, hij was altijd zo'n imposant figuur en vandaag kan hij niet goed lopen", legde Edinho uit. "Hij schaamt zich, hij wil niet uitgaan, gezien worden of praktisch niets doen wat inhoudt dat hij het huis verlaat. Hij is behoorlijk fragiel. Hij had een heupvervanging en heeft geen adequate revalidatie gehad. Dus hij heeft dit probleem met mobiliteit en dat heeft een soort depressie veroorzaakt."

Juni dit jaar markeert het 50-jarig jubileum van Pele's laatste WK-titel, gewonnen in Mexico met wat velen geloven het beste team aller tijden.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug