Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Braziliaanse matchwinnaar doelwit van racisme tijdens interland

Datum : 28/03/2011
Land : Brazilië

Braziliaanse matchwinnaar doelwit van racisme tijdens interland

De Braziliaanse spits Neymar beweert dat er tijdens de vriendschappelijke interland tegen Schotland een banaan naar hem gegooid is. In de wedstrijd die Brazilië met twee tegen nul won scoorde Neymar beide doelpunten. Hij zegt dat hij zich niet veel van dit racistische incident zal aantrekken en wil genieten van de mooie wedstrijd. De spits had tijdens de wedstrijd ook te kampen net boe-geroep toen hij een blessurebehandeling onderging.

Of het racistische incident echt heeft plaatsgevonden is niet bevestigd. De Braziliaanse bondscoach Mano Menezes geeft aan dat hij het incident niet gezien heeft. De schotse voetbalbond geeft te kennen dat het incident niet gemeld is  en dat de vele schotse supporters juiste te prijzen zijn voor hun gedrag. Dit is opmerkelijk omdat de schotse supporters erom bekendstaan zich vaak te misdragen.

Daarnaast is er ook onduidelijkheid over wie dan de banaan zou hebben gegooid. Neymar zegt zelf niet te hebben gezien dat de banaan gegooid werd. In het deel van het stadion waar de banaan vermoedelijk gegooid is, zaten vooral Braziliaanse supporters. Neymar wilde niet dat het incident overdreven werd en heeft daarom het niet gemeld. De negentienjarige spits staat in de belangstelling van verschillende grote clubs in Engeland en wil vooral genieten van de kansen die hij nu krijgt.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug