Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse minister trekt zich terug

Datum : 08/06/2011
Land : Brazilië

Braziliaanse minister trekt zich terug

Antonio Palloci, hoofd van de ministers van de regering van Braziliaanse presidente Dilma Rousseff, trekt zich terug uit zijn functie. De rede hiervan is dat Palloci beschuldigt wordt van grootschalige corruptie. De minister ontkent alle beschuldigingen.

Drie weken geleden startte het corruptieschandaal, toen een Braziliaanse krant melden dat Palloci’s vermogen de afgelopen vier jaar twintig keer zo groot is geworden. Zelf zegt hij dat dit allemaal op legale wijze verdiend is. Als rede voor zijn aftreden noemt Palloci dat hij bezorgd is dat dit schandaal de positie van president Rousseff zou kunnen verzwakken.

In 2006 was Palloci al bij een ander corruptieschandaal betrokken, toen als minister van Financiën. Ook toen legde hij zijn functie neer, hoewel hij later van alle beschuldigingen werd vrijgesproken. Vertegenwoordigers van de regering zeggen dat Gleisi Hoffmann, senator voor de partij van Dilma Rousseff, zijn functie zal overnemen.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug