Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse minister van Defensie stapt op

Datum : 07/08/2011
Land : Brazilië

Nelson Jobim, minister van Defensie van Brazilië, heeft zijn ontslag ingediend bij president Dilma Rousseff. De president heeft Celso Amorim aangesteld als zijn opvolger.

Het ontslag van Jobim is al het derde in de regering Rousseff, sinds haar start zeven maanden geleden. Eerder stapten Antoni Palocci (Burgerzaken) en Alfredo Nascimento (Transport) al op. Alle drie de ex-ministers zaten ook in de regering van Rousseffs voorganger Lula, die haar had gevraagd hen ook op te nemen in haar kabinet.

Waar de eerste twee ontslagen te maken hadden met beschuldigingen van corruptie, ligt de oorzaak in het geval van Jobim ergens anders. De politicus deed de laatste maand publieke uitspraken waarmee hij Rousseff hevig irriteerde. Zo zei Jobim onder andere dat zijn voorkeur bij de presidentsverkiezingen was uitgegaan naar de sociaaldemocraat en tegenstander van Rousseff, José Serra. De druppel is geweest dat Jobim twee vrouwelijke ministers persoonlijk beledigde. Zo zei hij dat Ideli Salvatti “dun” was en dat Gleisi Hoffmann “Brasilia niet eens kent”.

Bron : El Pais
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug