Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse minister van Sport treedt af

Datum : 27/10/2011
Land : Brazilië

Braziliaanse minister van Sport treedt af

Na beschuldigingen van corruptie is Orlando Silva, de Braziliaanse minister van Sport, afgetreden. Hij is de vijfde minister die wegens corruptiebeschuldigingen opstapt, sinds Dilma Rousseff in januari van dit jaar aantrad als president.

Silva heeft de beschuldigingen ontkend dat hij miljoenen dollars uit een publiek fonds voor het promoten van sport voor arme kinderen heeft gebruikt voor zichzelf en de Communistische Partij, waarvan hij lid is. Silva was belast met de voorbereidingen voor het WK van 2014 en de Olympische Spelen van 2016.

Hij kondigde zijn aftreden aan na een ontmoeting met Rousseff . Hij zei de regering te verlaten "om zijn eer te verdedigen". Volgens Silva stond de president achter zijn beslissing, omdat ze begreep dat hij zo beter zijn goede naam, die zonder bewijs is aangetast, kan verdedigen.

 

 

 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug