Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Braziliaanse nanny steeds duurder

Datum : 31/05/2011
Land : Brazilië

Braziliaanse nanny steeds duurder

Het inkomen van huishoudelijk personeel in Brazilie, zoals nannies, is van 2003 tot 2009 met vierendertig procent gestegen, volgens econoom Marcelo Neri. Deze enorme stijging gaat bovendien gepaard met een vermindering van het aantal werkuren per week met vijf procent. 

Waar de familie voorheen altijd verwachtte dat het personeel gedurende de week bleef slapen, gaan nu steeds meer nannies ‘s avonds naar huis. Door de stijging van het inkomen en de grotere onafhankelijkheid kunnen veel vrouwen een partner hebben en voor het eerst een eigen auto of huis kopen. 

Voor de middenklasse is het steeds lastiger een nanny te vinden. Door de groei van de Braziliaanse economie kunnen veel vrouwen een baan in een andere sector vinden, waardoor de mensen die zich wel aanbieden als huishoudelijk personeel hogere salarissen kunnen vragen. Veel nannies doen extra cursussen om aantrekkelijker voor eventuele werkgevers te zijn zodat ze makkelijker in rijke, welgestelde families aan de slag kunnen. 

Bron : NewYork Times
Bookmark and Share


Terug