Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse oud-president Lula aangeklaagd

Datum : 25/02/2011
Land : Brazilië

Braziliaanse oud-president Lula aangeklaagd

Het Braziliaanse Openbaar Ministerie heeft aangekondigd oud-president Luiz Ignacio ‘Lula’ da Silva te gaan aanklagen. De reden hiervoor is dat hij publieke gelden zou hebben misbruikt. In 2004 zou de president tien miljoen brieven hebben verstuurd naar oudere Brazilianen om een nieuw systeem van leningen met lage rente aan te kondigen. Deze brieven zouden niet in het algemeen belang zijn maar alleen voor het promoten van de regering. Daarbij wordt de samenwerking met één specifieke privébank, namelijk BMG, bekritiseerd. Amir Lando, destijds minister van Sociale Veiligheid, wordt om dezelfde reden aangeklaagd.

Lula en Lando wordt gevraagd de 3,5 miljoen dollar die dit gekost zou hebben terug te betalen aan de regering. Lula heeft nog geen commentaar gegeven op de beschuldigingen. Lando heeft gezegd dat de brieven puur bedoeld waren om te informeren over het nieuwe leningssysteem en dat er geen specifieke bank gepromoot werd.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug