Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse oud-senator Aécio Neves aageklaagd

Datum : 19/04/2018
Land : Brazilië

Braziliaanse oud-senator Aécio Neves aageklaagd

Het Federale Hooggerechtshof van Brazilië (TSF) heeft dinsdag bevolen dat de voormalige senator en ex-kandidaat voor het presidentschap van het land, Aécio Neves, terecht moet staan voor passieve corruptie en obstructie van het recht.

Voor dit besluit hebben de vijf rechters van een van de groepen waarin het gerechtshof is verdeeld unaniem de beschuldigingen van passieve corruptie aanvaard en slechts één van hen verwierp de beschuldigingen van obstructie van het recht.

Nadat het vonnis was uitgesproken, gaf de verdachte een officiële notitie uit waarin hij herhaalde dat hij geen enkele misdaad had gepleegd. “Ik heb geen enkele misdaad gepleegd. Mijn prioriteit zal zijn om alle feiten aan de rechter te presenteren die de absolute juistheid van mijn daden en van mijn familieleden aantonen", aldus Neves.

De zaak betrekt opnieuw de Braziliaanse Sociaal-Democratische partij (PSDB), in het gigantische omkoopschandaal en corruptie in de politiek, dat is onthuld door Operatie Lava Jato (wasstraat). Het TSF had in september 2017 al bevolen dat Neves uit zijn functie zou worden ontheve. Ook moest hij ’s nachts thuis blijven en zijn paspoort inleveren.

Neves (58) betwistte de verkiezingen van 2014 en verloor in een tweede ronde met een kleine marge van de president van Brazilië, Dilma Rousseff, van de Arbeiderspartij (PT).

Bron : Telesur, Nodal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug