Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse politie: Al Qaida is actief in ons land

Datum : 02/04/2011
Land : Brazilië

Braziliaanse politie: Al Qaida is actief in ons land

De Braziliaanse politie heeft bewijzen dat de islamitische terroristische organisatie Al Qaida, Hezbollah, Hamas en andere extremistische groepen actief zijn of zijn geweest in het land. Brazilië fungeert volgens de politie als onderduikadres, logistiek centrum, verstrekker van fondsen, en operationeel centrum voor het plannen van aanslagen buiten Brazilië.

De documenten van de politie zijn vrijgegeven door het tijdschrift Veja. Het tijdschrift heeft vier leden kunnen identificeren waaronder een propagandaleider, alias ‘Kroonprinsje’, die reeds in maart 2009 werd opgepakt. Interessant is dat de politie op zijn computer grote hoeveelheden spam aantrof, verzonden naar adressen in de Verenigde Staten, waarin de verdachte opriep tot haat richting joden en afroamerikanen.

De politie arresteerde de man daarom op basis van racistische uitlatingen, oproepen tot misdaden en bendevorming. Uiteindelijk werd de man weer vrijgelaten wegens een juridische tekortkoming in de Braziliaanse grondwet, waarin terrorisme simpelweg niet is opgenomen in haar corpus en derhalve terrorisme niet strafbaar stelt.

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug