Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse politie doorzoekt kantoor parlementslid

Datum : 16/10/2017
Land : Brazilië

Braziliaanse politie doorzoekt kantoor parlementslid

De Braziliaanse politie heeft de kantoren in het parlementsgebouw doorzocht van Lucio Vieira Lima, een parlementslid van regeringspartij PMDB. Dit heeft te maken met een onderzoek naar miljoenen reais die zijn gevonden in een appartement dat gebruikt werd door zijn broer Geddel Vieira Lima, eveneens politicus van de partij van president Michel Temer. Geddel werd vorige maand gearresteerd nadat de 51 miljoen reais werden gevonden, waarvan hij zei dat een vriend ze aan hem "geleend" had. 

Het appartement in kwestie was niet gemeubileerd: er stonden alleen verschillende dozen en koffers met geld in. De oorsprong van de miljoenen is nog niet achterhaald, maar verwacht wordt dat het gaat om betalingen in het grote corruptieschandaal dat Brazilië in zijn greep houdt. 

De kantoren van Lucio Vieira Lima werden opengebroken en doorzocht vlak voordat een commissie zou vergaderen over mogelijke sancties die het Openbaar Ministerie wil opleggen aan president Michel Temer, die beschuldigd wordt van verhindering van de rechtsgang en onwettige vereniging. Deze zaak zal vandaag besproken worden door een commissie in het parlement. 

De beschuldigingen jegens Temer zijn gebaseerd op claims van zakenmannen van vleesproducent JBS, die zeggen dat ze sinds 2010 Temer betaald hebben voor "politieke gunsten", en ook op getuigenissen van voormalig bondgenoten van de PMDB. Na het onderzoek van de commissie zal het parlement moeten stemmen om het mogelijk te maken Temer daadwerkelijk te vervolgen. In augustus van dit jaar verwierp een soortgelijke commissie eerdere beschuldigingen jegens Temer, die eveneens gebaseerd waren op getuigenissen van directeuren van JBS.  

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug