Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse politie jaagt op 'blonde ontvoeringsbende'

Datum : 25/03/2012
Land : Brazilië

Braziliaanse politie jaagt op 'blonde ontvoeringsbende'

De politie in Sao Paulo, Brazilië maakt jacht op een bende van voornamelijk blonde vrouwen die een serie ontvoeringen en berovingen hebben gepleegd. Ze hebben het gemunt op rijke vrouwen in winkelcentra, volgnes de politie.

De slachtoffers worden gevolgd naar hun auto, waar ze beroofd worden en onder bedreiging met een vuurwapen gevangen worden gehouden. Ondertussen doen bendeleden ;uxe aankopen met hun buitgemaakt creditcards. Volgens de politie bestaat de ‘blonde bende’ uit jonge, opgeleide vrouwen uit de middenklasse.

Politiechef Joaquim Dias Alves zegt: “Een paar spreken meerdere talen en sommigen zijn in het buitenland opgeleid. Het zijn echt leuke meisjes, goedgekleed en opgemaakt.” De bende zoekt vrouwen uit die op hen lijken, zodat ze de identiteit van het slachtoffer kunnen aannemen om hun creditcards te gebruiken. 
 
Vermoedelijk is de bende al drie jaar actief en heeft tenminste vijftig mensen beroofd. De politie zegt dat ze bezig is de bende op te rollen; drie verdachten zijn gearresteerd, onder wie ook een man.

De zogeheten ‘expresse-ontvoeringen’, waarbij slachtoffers een paar uur worden vastgehouden terwijl hun rekeningen en creditcards worden geplunderd, zijn  een vaak voorkomende misdaad in Latijns Amerika
 

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug