Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Braziliaanse politie onderzoekt olielek Chevron

Datum : 22/12/2011
Land : Brazilië

Braziliaanse politie onderzoekt olielek Chevron

De Braziliaanse politie onderzoekt de gangen van medewerkers van het Amerikaanse oliebedrijf Chevron en van boorbedrijf Transocean met betrekking tot het lekken van olie bij de kust van Rio de Janeiro afgelopen maand.
De politie deelt mee dat er milieudelicten zijn gepleegd. Beide bedrijven beweren dat de beschuldigingen ongegrond zijn.

Op dit moment is er een rechtszaak gaande met een eis van  11 miljard dollar vanwege het lekken van olie. De politie is van mening dat de bedrijven milieuschade hebben aangericht en dat er informatie is achtergehouden.

De federale aanklager beslist in 2012 of er een strafrechtelijke vervolging gaat plaatsvinden.De laatste jaren zijn er voor de Braziliaanse kust oliebronnen ontdekt met een inhoud van miljarden vaten, waardoor het land zich zou kunnen scharen in de top 5 van olieproducerende landen.

Tot nu toe is er nog weinig te doen geweest over de gevaren rondom onderzeese boringen. De discussie heeft zich voornamelijk toegespitst op de verdeling van de opbrengsten tussen verschillende staten.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug