Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Braziliaanse politiechef verdacht van moord

Datum : 28/09/2011
Land : Brazilië

Braziliaanse politiechef verdacht van moord

Een hooggeplaatste agent van de Braziliaanse politie is gearresteerd op verdenking van moord op een rechter uit Rio de Janeiro. De rechter onderzocht corruptie binnen de Braziliaanse politie. De agent, Claudio Luiz de Oliveira, wordt vastgehouden in Rio de Janeiro. Ook worden zes andere politieagenten verdacht.

Aanklagers zeggen dat Oliveira opdracht had gegeven tot het doden van rechter Patricia Acioli, om een andere moord die onder zijn bevel was uitgevoerd geheim te houden. Acioli werd in augustus 21 keer beschoten toen ze haar huis verliet. Ze stond bekend om haar harde optreden tegen corruptie en het uitdelen van hoge straffen.

Op het moment van haar dood onderzocht ze de moord van een achttienjarige jongen. Deze moord zou gepleegd  zijn door agenten onder Oliveira. Slechts een aantal uren voordat ze stierf, had ze een arrestatiebevel voor deze agenten uitgegeven. Aanklagers denken dat Oliveira niet op de hoogte was van dit arrestatiebevel, maar opdracht gaf tot de moord om het onderzoek te stoppen. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug